Vyhledat na webu
Zavřít

Pravidla zákaznické akce
„Doporuč s Centropolem a získej“

  1. ÚVOD A ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLADY
    1.1 Pořadatelem a organizátorem akce „Doporuč s Centropolem a získej“ („Akce“) je společnost CENTROPOL ENERGY, a.s., IČO: 254 58 302, se sídlem Vaníčkova 1594/1, Ústí nad Labem-centrum, 400 01 Ústí nad Labem, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem pod sp. zn. B 1457 („Centropol“).
    1.2 Pravidla této Akce („Pravidla“) stanovují podmínky, za kterých lze získat odměnu za doporučení v případě uzavření nové smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny/plynu k novému odběrnému místu mezi Centropolem a doporučenou osobou, na jejímž základě dojde k zahájení dodávek dané komodity („Nová smlouva“).
    1.3 Novým odběrným místem ve smyslu této Akce je pouze takové odběrné místo, u kterého k okamžiku uzavření Nové smlouvy není u operátora trhu, společnosti OTE, a.s., přiřazen Centropol jako dodavatel.
    1.4 Nárok na odměnu přitom nemůže žádné osobě vzniknout v souvislosti s takovým odběrným místem, u kterého došlo k účelovému zrušení registrace Centropolu jako dodavatele právě pro možnost opětovné registrace a zisku odměny z této Akce.
  2. TRVÁNÍ AKCE
    2.1 Akce trvá od 1. září 2024 do 31. prosince 2024 („Období Akce“).
  3. ODMĚNA
    3.1 Odměnou se rozumí finanční částka ve výši 1.000 Kč („Odměna“).
    3.2 Odměnu může za podmínek Akce získat jak doporučující účastník, tak i doporučená osoba.
  4. KDO SE MŮŽE AKCE ZÚČASTNIT
    4.1 Akce se jako doporučující účastník může zúčastnit pouze fyzická osoba, která má s Centropolem uzavřenou smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny/plynu (či obdobnou smlouvu) a zároveň ke dni doporučení od Centropolu danou komoditu skutečně odebírá na základě smlouvy s Centropolem, která je platná a aktivní, tedy nebyla žádnou ze stran (tj. ani Centropolem ani doporučujícím účastníkem) vypovězena či jinak ukončena.
    4.2 Doporučenou osobou může být pouze fyzická osoba starší 18 let, která je způsobilá uzavřít s Centropolem Novou smlouvu a ke dni Doporučení (viz čl. 5.1 níže) nemá s Centropolem uzavřenou smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny/plynu (či obdobnou smlouvu).
    4.3 Doporučujícím účastníkem ani doporučenou osobou nemůže být osoba: (i) proti které je vedeno exekuční řízení, nebo (ii) která je v úpadku podle insolvenčního zákona. Doporučenou osobou dále nemůže být ani osoba, která je vedena v registru dlužníků SOLUS.
    4.4 Je na výlučném uvážení Centropolu, zda umožní účast v Akci osobám, které mají dluhy po splatnosti vůči Centropolu nebo vůči jiné společnosti ze skupiny Centropol.
    4.5 Akce se nemůže zúčastnit zaměstnanec Centropolu či společnosti ze skupiny Centropol či jiná osoba v obdobném postavení, a to ani jako doporučující účastník ani jako doporučená osoba.
    4.6 O účasti v Akci rozhoduje s konečnou platností Centropol. Na účast v Akci není právní nárok.
  5. CO JE DOPORUČENÍ A JAKÝMI ZPŮSOBY LZE DOPORUČIT
    5.1 Doporučující účastník vyzve osobu, která nemá s Centropolem uzavřenou smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny/plynu (či obdobnou smlouvu) a má zájem o její uzavření, aby za tímto účelem (i) navštívila některé ze zákaznických center Centropolu nebo (ii) kontaktovala Centropol na jeho zákaznické lince a ještě před zahájením jednání o uzavření smlouvy sdělila specialistovi Centropolu, že má zájem o účast v Akci a identifikovala doporučujícího účastníka jeho zákaznickým číslem, které jí doporučující účastník za tímto účelem fyzicky předá na předtištěné kartě („Karta“). Pro vyloučení pochybností se uvádí, že doporučená osoba může za účelem identifikace doporučujícího účastníka uvést zákaznické číslo pouze jednoho doporučujícího účastníka. Provedením kroků popsaných v předchozí větě ze strany doporučené osoby dojde k realizaci doporučení („Doporučení“). Realizace Doporučení je nezbytným předpokladem pro účast v Akci.
    5.2 Doporučená osoba bere na vědomí, že Doporučení může realizovat pouze, pokud od doporučujícího účastníka obdržela za účelem realizace Doporučení Kartu.
    5.3 Doporučující účastník i doporučená osoba dále berou na vědomí, že pro jejich účast v Akci je nezbytné, aby Centropol jako správce osobních údajů zpracovával jejich osobní údaje v rozsahu: jméno, příjmení, telefonní číslo, emailový kontakt, číslo smlouvy a zákaznické číslo, datum zahájení dodávek. Tyto osobní údaje budou zpracovány za účelem vyhodnocení Akce a o vzniku nároku na vyplacení Odměny a dále za účelem vyplacení Odměny doporučujícímu účastníkovi i doporučené osobě. Sdělení osobního údaje – zákaznického čísla doporučujícího účastníka bude požadováno od doporučené osoby za účelem ověření, kdo je doporučujícím účastníkem podle Pravidel. Zpracování osobních údajů je nezbytné pro účast doporučujícího účastníka a doporučené osoby v Akci a bez jejich poskytnutí není možné se Akce účastnit. Osobní údaje ve výše uvedeném rozsahu budou zpracovány zejména z důvodu vyhodnocení Akce po dobu Období Akce a dále po dobu 48 měsíců po skončení této Akce, případně po dobu kratší, pokud důvod pro zpracování odpadne dříve. Detailnější informace o zpracování osobních údajů je možné nalézt na následujícím odkazu http://www.centropol.cz/gdpr.
  6. ODMĚNA A PODMÍNKY PRO JEJÍ VYPLACENÍ

    Doporučující účastník
    6.1 Doporučující účastník získá za Doporučení Odměnu, pokud:
    (i) doporučená osoba v Období Akce uzavře s Centropolem Novou smlouvu; a zároveň
    (ii) do 36 měsíců od uzavření Nové smlouvy budou zahájeny dodávky elektřiny/plynu, jež budou poskytovány alespoň po dobu 30 dnů;
    6.2 Odměna bude doporučujícímu účastníkovi vyplacena způsobem uvedeným v čl. 6.7 těchto Pravidel, a to do 30 dnů od okamžiku, kdy budou splněny obě podmínky uvedené výše v čl. 6.1.
    6.3 Doporučující účastník však nárok na Odměnu a její vyplacení ztrácí v případě, že ke dni vyplacení Odměny jeho smlouva s Centropolem, na jejímž základě mu byly poskytovány dodávky elektřiny/plynu nebo Nová smlouva, kterou uzavřela doporučená osoba, nebude aktivní, tj. pokud byla některou ze stran vypovězena či jinak ukončena.

    Doporučená osoba
    6.4 Doporučená osoba získá za své Doporučení Odměnu v případě, že:
    (i) doporučená osoba uzavře s Centropolem Novou smlouvu v Období Akce; a zároveň
    (ii) do 36 měsíců od uzavření Nové smlouvy budou zahájeny dodávky elektřiny/plynu, jež budou poskytovány alespoň po dobu 30 dnů.
    6.5 Odměna bude doporučené osobě vyplacena způsobem uvedeným v čl. 6.7 těchto Pravidel, a to do 30 dnů od okamžiku, kdy budou splněny obě podmínky uvedené výše v čl. 6.4.
    6.6 Doporučená osoba však nárok na Odměnu a její vyplacení ztrácí v případě, že ke dni vyplacení Odměny její Nová smlouva nebude aktivní, tj. pokud Nová smlouva byla některou ze stran vypovězena či jinak ukončena.

    Společné podmínky pro vyplacení Odměny
    6.7 Odměna bude vyplacena na bankovní účet, který označila osoba, které vznikl nárok na vyplacení Odměny, příp. jiným individuálně dohodnutým způsobem, např. poštovní poukázkou typu B prostřednictvím České pošty, s.p.
    6.8 V případě, že v okamžiku, kdy má dojít k vyplacení Odměny účastníkovi této Akce, má tento účastník vůči Centropolu splatný dluh, je Centropol oprávněn započíst svou pohledávku na úhradu dluhu vůči pohledávce účastníka této Akce na vyplacení Odměny. Případný rozdíl (tj. zbývající část Odměny po provedení započtení) může být podle uvážení Centropolu účastníkovi této Akce vyplacen podle těchto Pravidel.
    6.9 Pro posouzení Odměny z pohledu daně z příjmů bude účastník této Akce postupovat podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů.
  7. DOPLŇUJÍCÍ PODMÍNKY AKCE
    7.1 V případě, že po realizaci Doporučení nedojde z jakéhokoliv důvodu k uzavření Nové smlouvy nebo splnění ostatních podmínek pro vznik práva na Odměnu, nemá doporučující účastník nárok na náhradu jakýchkoliv nákladů souvisejících s Doporučením.
    7.2 O veškerých námitkách, stížnostech či reklamacích v souvislosti s touto Akcí rozhoduje s konečnou platností Centropol.
    7.3 Účastníky Akce, u kterých je důvodné podezření, že nedodržují či zneužívají tato Pravidla, je Centropol oprávněn z Akce vyřadit a doposud nevyplacenou Odměnu nevyplatit nebo požadovat vrácení vyplacené Odměny. Toto právo může Centropol uplatnit i na jakémkoliv vyúčtování za poskytnuté služby.
  8. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
    8.1 Tato Pravidla jsou jediným dokumentem, který upravuje podmínky Akce. Centropol si vyhrazuje právo tato Pravidla změnit, Akci přerušit nebo bez náhrady zrušit, a to kdykoliv v jejím průběhu. Případnou změnu Centropol uveřejní na internetové stránce www.centropol.cz/doporuc, kde jsou k dispozici úplná aktuální Pravidla. Změna, včetně případného zrušení Akce, nabývá účinnosti dnem uveřejnění na uvedené internetové stránce.
    Tato Pravidla nabývají platnosti a účinnosti dne 1. září 2024.

    CENTROPOL ENERGY, a.s